Filteren
Fulltime/parttime
Beroepsgroep

Vacatures tandartsassistente

2 vacatures

Werken als tandartsassistent(e)

Als tandartsassistent(e) help je de tandarts tijdens zijn of haar werk. Je helpt bijvoorbeeld bij het voorbereiden van een behandeling door alles klaar te leggen. Tijdens een behandeling geef je de tandarts instrumenten aan en houd je de speekselafzuiger in de mond van patiënten. Daarnaast maak je ook materialen voor vullingen en gebitsafdrukken klaar, maak je röntgenfoto's van het gebit, geef je fluoridebehandelingen, instructies voor mondhygiëne, creëer je laklaagjes in kiezen en maak je na elke behandeling de instrumenten weer schoon met sterilisatie apparatuur. Een van je basistaken is het geven van voorlichting aan patiënten over het onderhouden van het gebit en het beantwoorden van eventuele vragen die de patiënten stellen.

Naast deze werkzaamheden verricht je ook administratieve werkzaamheden. Dit zijn werkzaamheden als afspraken maken met patiënten, patiënten ontvangen, medische gegevens en rekeningen verwerken en toezicht houden op de materiaal voorraden. Afhankelijk van je interesses, eventueel gevolgde cursussen en ervaring zal de tandarts je taken opleggen die je zelfstandig kunt uitvoeren.

Wat zijn de functie-eisen voor een tandartsassistent(e)?

Om dit werk te kunnen doen moet je de mbo-opleiding tandartsassistent hebben afgerond.

Waar werkt een tandartsassistent(e)?

Behalve in een tandartspraktijk kan een tandartsassistent(e) ook werken bij een orthodontist of kaakchirurg.

Wat verdient een tandartsassistent(e)?

Het startsalaris begint rond de € 1.765,- bruto per maand en dit kan oplopen tot zo'n € 2.540,- afhankelijk van je leeftijd, ervaring en functie.

Op zoek naar een baan als tandartsassistente? Vind jouw ideale vacature voor tandartsassistente op Uitzendbureau.nl.

Bekijk recent gesloten vacatures »

Ontvang de nieuwste vacatures voor deze zoekopdracht per mail

Afmelden kan op ieder moment.