Filteren
Fulltime/parttime
Beroepsgroep

Vacatures orthopedagoog

2 vacatures

Werken als orthopedagoog

Als orthopedagoog ben je een opvoedkundige, gespecialiseerd in ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek. Vaak werk je als orthopedagoog met kinderen. In sommige gevallen kunnen ook volwassen problemen en stoornissen ondervinden op het vlak van ontwikkeling en gedrag, dus komt het ook voor dat een orthopedagoog met volwassenen werkt.

De kinderen (of volwassen) die je behandelt kunnen moeilijk opvoedbaar of gehandicapt zijn. Je cliënten kunnen ook stoornissen als autisme, ADHD of ODD hebben. Om het probleem te kunnen achterhalen verricht je psychologisch onderzoek en stel je vervolgens een behandelingsplan op. Bij de behandeling betrek je ook de ouders of opvoeders. Je geeft adviezen over de opvoeding en de therapeutische handelingen die zij kunnen verrichten voor hun kind.

 Werken als orthopedagoog kan ingewikkeld zijn. Je krijgt vaak te maken met probleemgezinnen waarin bijvoorbeeld huiselijk geweld voorkomt. Ook kun je botsen met opvattingen over opvoeding mede door de verschillende culturele achtergronden van je cliënten. Je bemiddelt als orthopedagoog tussen verschillende culturen, normen en waarden.

Wat zijn de functie-eisen voor een orthopedagoog?

Je moet tenminste de volgende opleidingen hebben gevolgd:

  • Master Pedagogische Wetenschappen
  • Pedagogische Wetenschappen

Waar werkt een orthopedagoog?

De meeste orthopedagogen werken in dienstverband. Een kleine gedeelte werkt als zelfstandige. Er zijn meerdere plaatsen waar je als orthopedagoog aan de slag kunt, zoals in instellingen voor geestelijke gezondheids- en gehandicaptenzorg, jeugdzorg, (speciaal) onderwijs, justitie en welzijnszorg.

Wat verdient een orthopedagoog?

Het bruto startsalaris van een orthopedagoog is tussen €2.675,- en €3.115,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris uitkomen tussen de €4.355,- en €6.400,-.

Bekijk recent gesloten vacatures »

Ontvang de nieuwste vacatures voor deze zoekopdracht per mail

Afmelden kan op ieder moment.