Filteren
Fulltime/parttime
Beroepsgroep

Vacatures dietist

4 vacatures

Werken als diëtist

Werken als diëtist betekent dat je cliënten advies op maat geeft op het gebied van voeding en diëten. Je bent een voedingsdeskundige en adviseert en onderwijst cliënten. Je werkt met verschillende soorten cliënten zoals personen met overgewicht, ondergewicht of personen met een ziekte.

Omdat er dus verschillende soorten cliënten zijn is elk advies en dieet gepersonaliseerd. Je legt ook uit wat het verband is tussen eten en drinken en gezondheid en ziekte. Tijdens een behandeling wordt de cliënt ondervraagd over zijn of haar gezondheid, medische gegevens, eet- en leefgewoonten, verwachtingen en wensen. Met je cliënt stel je een doel op en je helpt hem of haar om deze doelen na te streven. Hoe? Bijvoorbeeld in de vorm van tips en technieken om eetgewoonten te veranderen, praktische informatie over wat er op het etiket van voedingsmiddelen staat, waar welke producten te koop zijn en suggesties voor speciale gelegenheden als uit eten gaan, feestjes en vakantie.

Wat zijn de functie-eisen om te kunnen werken als diëtist?

Voor deze functie moet je de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond hebben.

Welk salaris verdient een diëtist?

Het startsalaris van een diëtist in loondienst ligt grofweg tussen de € 1.840,- en €  2.335,- bruto. Naarmate je meer ervaring hebt kan dit oplopen tot maximaal €3.920,-.

Geïnteresseerd in een baan als diëtist? Vind de ideale vacature voor diëtist via Uitzendbureau.nl.

Bekijk recent gesloten vacatures »

Ontvang de nieuwste vacatures voor deze zoekopdracht per mail

Afmelden kan op ieder moment.