Filteren
Fulltime/parttime

Vacatures ambulancechauffeur

Er zijn geen ambulancechauffeur vacatures gevonden.

Zoektips:

  • Gebruik algemene zoektermen
  • Probeer andere zoektermen
  • Controleer je spelling

Ontvang de nieuwste ambulancechauffeur vacatures per mail

Werken als ambulancechauffeur

De hoofdtaak van een ambulancechauffeur is het zo snel en veilig mogelijk vervoeren van patiënten naar het ziekenhuis. Als ambulancechauffeur ben je verantwoordelijk voor de besturing, het onderhoud van de ambulance en de ondersteuning van de ambulancemedewerker. De andere taken van een ambulancechauffeur bevatten het uitstippelen van de route en rekening te houden met hindernissen in het verkeer, medische handelingen uitvoeren, het geruststellen van familieleden en toeschouwers, fysieke handelingen zoals het dragen van de patiënt op de brancard, over de materialen bekommeren en de ambulancemedewerker assisteren. 

Hoe word je ambulancechauffeur?

Om ambulancechauffeur te worden heb je een rijbewijs B en C en een diploma in de EHBO nodig. Ook moet je een opleiding in Ambulancezorg volgen. Tijdens deze opleiding begin je al als ambulancechauffeur te werken, maar met een begeleider naast het stuur die alles in de gaten houdt. Na het succesvol afronden van deze opleiding is het belangrijk om steeds cursussen te blijven volgen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de hulpverlening.

Wat verdient een ambulancechauffeur?

Tijdens de opleiding tot Ambulancechauffeur krijg je ongeveer een startsalaris van €1700,-. Nadat je een diploma hebt behaald kan dit oplopen tot ongeveer €2900,-. Naast dit salaris ontvang je ook onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding.

Bekijk recent gesloten vacatures »

Ontvang de nieuwste vacatures voor deze zoekopdracht per mail

Afmelden kan op ieder moment.