Vacatures in de bouw
Er staan in de bouw vacatures open waarvoor uitzendbureau.nl nog op zoek is naar kandidaten. Dus, ben jij op zoek naar een leuke vacature in de bouw? Dan ben jij bij uitzendbureau.nl aan het juiste adres. Wij hebben de verschillende vacatures in de bouw, die nog beschikbaar zijn, voor jou op een rijtje gezet. Wil jij jouw handen uit de mouwen steken en lekker aan de slag? Bekijk dan ons aanbod. Aan de slag als timmerman, stukadoor, aannemer of schilder, het kan allemaal.
Werken in de bouw
In verschillende steden kun je binnen de bouwsector aan de slag. Zo kun je bijvoorbeeld werken in de grotere steden zoals Eindhoven, Enschede en Rotterdam. Maar ook in kleinere plaatsen zoals Heemstede, Meppel en Steenwijk staan er vacatures in de bouwsector open. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een fulltime-, parttime- of bijbaan. Want binnen de bouw kan dat allemaal. Waarom je zou moeten gaan werken in de bouw? Wij weten wel een aantal redenen waarom. Het is uiteraard hard werken in de bouw maar het levert je ook veel op. Zo bouw jij mee aan projecten waarvan je uiteindelijk het letterlijke resultaat kunt bewonderen. Achteraf kun jij bijvoorbeeld trots zijn op een nieuw gebouw in de buurt waar jij letterlijk jouw steentje aan bij hebt gedragen. De bouwsector is continu onderhevig aan technologische vernieuwingen. Dit maakt het voor jou een uitdaging om daarvan op de hoogte te zijn en blijven. Daarnaast ben jij dus ook een van de eerste die mag werken met deze technologische vernieuwingen. De bouwwereld is er echt niet alleen voor mannen. Er werken wel meer mannen in deze sector maar dat betekent niet dat vrouwen geen kans hebben in deze sector. Daarnaast groeit het aantal vrouwen in deze sector alleen maar. Wil jij zelfstandig werken? Dan is de bouwsector daarvoor de ideale sector. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om wel voor een bouwbedrijf te werken. Vaak is een bouwbedrijf ook een familiebedrijf. Dit zorgt er bij werknemers voor dat zij trots zijn op het bedrijf waarvoor zij werken en ook voelen dat zij er echt deel van uitmaken. En last but not least, je kunt in de bouw goed (bij)verdienen. Dit zijn nogal een aantal redenen. Hebben deze redenen jou al weten te overtuigen? Bekijk dan ons aanbod op uitzendbureau.nl en ga voor een functie die bij jou past.
Functies binnen de bouw sector
Binnen de bouw kun je verschillende functies vervullen. Een aantal van deze functies zijn: aannemer, decoratieschilder en interieurbouwer. Er bestaan uiteraard nog meer functies binnen de bouw sector. Echter kunnen wij niet alle functies die er zijn in de bouw voor jou uiteenzetten. Wij willen jou toch een beeld geven van welke functies er zijn en daarom hebben wij de 3 genoemde functies verder toegelicht. Lees hier wat deze functies inhouden.
- Aannemer: Je hebt als aannemer de leidingen over een of meerdere bouwprojecten. Als aannemer werk je vaak zelfstandig, je zorgt ervoor dat je voor een bepaalde prijs binnen een bepaalde periode een bouwwerk voltooid. Omtrent het ontwerp van het bouwwerk overleg jij als aannemer met de architect. Je moet bij het bouwen van een bouwwerk rekening houden met allerlei vergunningen. Daarbij moet jij zorgen dat alles in overeenstemming met de wet- en regelgeving is. Je hebt als aannemer een belangrijke verantwoordelijke functie. Jij coördineert het geheel, moet werknemers aannemen, een werkplanning maken en zorgen dat alle materialen worden ingekocht etc. Goed overzicht houden, plannen kunnen maken en organiseren zijn belangrijke competenties en vaardigheden waarover je moet beschikken.
- Decoratieschilder: Een decoratieschilder schildert muren, meubels of andere objecten. De schilderingen die de decoratieschilder maakt hebben dan ook een decoratieve functie. Zo zijn bijvoorbeeld muurschilderingen, geverfde meubelen en andere objecten werkzaamheden voor een decoratieschilder. Daarnaast kan renovatiewerk ook tot het werk van een decoratieschilder behoren. Uiteraard hoort het reinigen van materialen ook bij de werkzaamheden. Een decoratieschilder beheerst vaak meer stijlen en technieken dan een normale schilder. Je werkt, als decoratieschilder, op verschillende plekken. Als decoratieschilder moet je beschikken over creativiteit, je moet om kunnen gaan met details, accuraat en leergierig zijn. Vaak krijg je vrijheid in de invulling van opdrachten wat dit werk zo leuk maakt. Jij weet, als decoratieschilder, hoe jij de wensen behoeften kunt vertalen. Wil jij decoratieschilder worden? Lees dan in dit artikel door welke opleidingen je kunt volgen om decoratieschilder te worden. Bekijk daarnaast welke vacatures er openstaan.
- Interieurbouwer: Je bent als interieurbouwer werkzaam in de interieurbouw. Er zijn heel veel verschillende functies in de interieurbouw te vervullen. Het is daarom lastig om precies te zijn over welke werkzaamheden je als interieurbouwer je zal verrichten. Als interieurbouwer werk je mee aan het maken van offertes. Jij weet hoeveel een project gaat kosten en kunt dit ook berekenen als daarom gevraagd wordt. Je werkt als interieurbouwer vaak samen met een architect. Menig interieurbouwer steekt het liefst zijn handen uit de mouwen om het interieur te vervaardigen. De meeste interieurbouwers zijn werkzaam voor een interieurbouwbedrijf of hebben een eigen bedrijf in de interieurbouw. Ben jij creatief? Toon jij eigen initiatief? Werk jij graag naar een doel toe? En kun jij een project uitvoeren? Dan ben jij misschien de creatieve interieurbouwer waar menig bedrijven naar op zoek zijn.
Wat zijn de verschillende werkzaamheden binnen de bouw sector?
De werkzaamheden die jij uit zult voeren hangt mede af van de functie die jij bekleedt en het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Binnen de bouwsector zul je in diverse functies over bepaalde vaardigheden en ook competenties moeten beschikken. Om jou daar een beeld van te geven hebben we een aantal van deze vaardigheden en competenties uiteengezet. Je moet onder andere;
- Klantgericht zijn
- Over creativiteit beschikken
- Kunnen plannen en organiseren
- Besluitvaardig zijn
- Leergierig zijn
Er zijn een aantal vaardigheden en competenties waarover je moet beschikken. Er zijn uiteraard nog meer vaardigheden en competenties. Afhankelijk van het bedrijf en de functie kunnen de vaardigheden en competenties afwijken. Herken jij jezelf in een aantal genoemde vaardigheden en competenties? Wil jij de handen uit de mouwen steken en je steentje bijdragen in de bouwsector? Scroll dan eens door de openstaande vacatures op uitzendbureau.nl. Lees de vacatures door en kies voor een functie die bij jou past.
Waar ga ik aan de slag?
Je kunt, binnen de bouw, bij heel veel bedrijven en/of organisaties aan de slag. Door te kiezen voor een functie en een bedrijf waarvan jij weet dat deze bij jou passen zorg jij zelf voor een leuke werkplek. Je kunt natuurlijk werken voor een bedrijf maar je kunt ook voor jezelf beginnen. In de bouwsector is dit heel normaal. Er zijn heel veel zelfstandigen. Vaak wordt je dan ingehuurd door andere bedrijven maar ook door particulieren.
Er staan op uitzendbureau.nl verschillende vacatures open. Voor deze vacatures zijn wij nog op zoek naar de beste kandidaten. Denk jij dat jij voor een van deze vacatures de beste kandidaat bent? Wacht dan niet meer maar solliciteer direct voor jouw droombaan.
Hoe kom ik aan de slag in de bouw?
Door een opleiding te volgen kun je werkzaam zijn in de bouw. Echter kun je ook in een bijbaan starten in de bouw. Door een bijbaan in de bouw te kiezen bouw je direct werkervaring op. Dit kan je later helpen bij het vinden van een andere baan in de bouw. Mocht je dat willen, uiteraard. Zoals gezegd kun je ook een opleiding volgen. Om interieurbouwer te worden kun je bijvoorbeeld een mbo-opleiding tot meubelmaker volgen. Wil je aannemer worden dan kun je op het mbo een opleiding volgen op niveau 4. Deze opleiding heet Bouwkunde. Je maakt binnen deze opleiding kennis met de bouw en je leert daarnaast meer over het aannemerschap. Je bent zowel in de praktijk als theorie bezig tijdens deze opleiding. Na het behalen van het diploma ben je niet meteen aannemer. Dat komt omdat je vaak nog aan bepaalde voorschriften moet voldoen. Er bestaat overigens ook een bouwkundige opleiding op hbo niveau. Ben jij gezaghebbend? Kun jij anderen aansturen? Maar kun je ook loyaal zijn en een prettige werksfeer creëren? Dan past de functie van aannemer wellicht bij jou. Hou jij liever een kwast in de hand? Dan is een opleiding tot schilder wellicht een optie. Het volgen van een opleiding waarin je kennis verschaft omtrent kleuren, combinaties, materialen en technieken kunnen jou helpen om decoratieschilder te worden. Je kunt een mbo-opleiding tot schilder volgen maar je kunt ook een creatieve opleiding kiezen zoals Hogeschool voor de Kunsten, dit is een hbo-opleiding.
Doorgroeimogelijkheden?
Het ligt er uiteraard aan op welk niveau je start in hoeverre er doorgroeimogelijkheden zijn. zo kun je bijvoorbeeld op het mbo starten en doorgaan op het hbo. Maar je kunt ook binnen een functie doorgroeien. Het hebben van meer verantwoordelijkheid, het uitvoeren van meer taken of het leidinggeven aan een team zijn daar voorbeelden van. Als jij weet wat jij wilt kun je voor jezelf, of samen met jouw leidinggevende, een plan opstellen hoe je daar wilt komen. Je kunt groei realiseren door langer in het vak werkzaam te zijn maar je kunt ook cursussen volgen om groei te stimuleren.