Filteren
Fulltime/parttime
Beroepsgroep

Zoek werk als fondsenwerver via een uitzendbureau. Vind jouw nieuwe baan tussen onderstaande 3 vacatures.

3 vacatures Pagina 1 van 1

Werken als fondsenwerver

Als fondsenwerver of fundraiser organiseert activiteiten om zoveel mogelijk donateurs en sponsoren te werven voor zijn of haar organisatie. Vaak heeft dit betrekking op een goed doel, maar het kan ook zo zijn dat je sponsoren werft voor een politieke partij of financiële organisatie. Hierbij moet je dus goed in staat zijn om potentiële sponsoren te overtuigen om op deze wijze meer omzet/giften te realiseren. Denk bij het organiseren van activiteiten aan bijeenkomsten, diners, veilingen en gala’s. Daarnaast houd je je bezig met het onderhouden van relaties en het vermarkten van je activiteiten door middel van pr en marketingcampagnes. Het komt ook voor binnen je functie dat je promotiemateriaal moet ontwerpen en maken. Als sponsorwerver werk je voornamelijk zelfstandig en moet je geloven in het doel waar jij je voor inzet om succesvol te worden. Iemand die ervoor zorgt dat er online kleine(re) giften worden geworven wordt ook wel een crowdfunding specialist genoemd.

Wat zijn de eisen om als fondsenwerver aan de slag te gaan?

Het verschilt per branche waar je komt te werken aan welke eisen je dient te voldoen. In de meeste gevallen dien je een Hbo denk- en werkniveau te hebben. Je kunt vervolgens een cursus en/of opleiding in fondsenwerving volgen. Wil je bij een groot, internationale organisatie aan de slag, wordt het gewaardeerd als je een Master Business Administration hebt gevolgd.

Naast deze eis voor fondsenwerver heb je verschillende competenties, vaardigheden en skills nodig om dit beroep uit te oefenen;

  • Organisatorisch sterk
  • Je moet een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben
  • Je moet potentiële sponsoren kunnen overtuigen
  • Hart hebben voor het doel waar jij je voor inzet
  • Goed kunnen netwerken

Wat verdien je als fondsenwerver?

Een fondsenwerver kan tot wel ongeveer €3.800,- per maand gaan verdienen. Dit salaris is uiteraard afhankelijk van het soort bedrijf en de branche waar je terecht komt. Daarnaast ligt het sterk aan je ervaring, opleidingsniveau en de organisatie waar je solliciteert. Het kan ook zijn dat je je inzet als fondsenwerver voor een liefdadigheidsorganisatie. In dit geval is het meestal zo dat je een vrijwilliger bent en dus niet betaald wordt voor je diensten.

Wat zijn de carrièremogelijkheden?

Ben je werkzaam als fundraiser bij een kleiner bedrijf, kun je er uiteindelijk voor kiezen om bij een groter, internationaal bedrijf aan de slag te gaan. Binnen de organisatie zijn er wellicht ook mogelijkheden om door te groeien, al heb je als fondsenwerver wel meteen het plafond bereikt. Je hebt namelijk geen hogere functie als fundraiser die je zou kunnen bekleden. In dit geval zou je kunnen solliciteren op een andere functie binnen de organisatie.

Op uitzendbureau.nl staan vacatures open van verschillende fondsenwerver functies. Bekijk het vacature aanbod en solliciteer op de functie die bij jou past. Wie weet ben jij dan straks wel werkzaam als fondsenwerver! Heb je niet gevonden wat je zocht? Geen probleem. Meld jezelf dan aan voor ons emailalert. Op deze wijze krijg je altijd het nieuwste aanbod qua fundraiser functies binnen in je inbox.

Bekijk recent gesloten vacatures »

Ontvang de nieuwste vacatures voor deze zoekopdracht per mail

Afmelden kan op ieder moment.