Filteren
Fulltime/parttime
Beroepsgroep

Vacatures grafisch vormgever

3 vacatures

Werken als grafisch vormgever

Als grafisch vormgever ben je werkzaam voor bedrijven die gericht zijn op drukwerk en digitale reclame. Denk hierbij aan bedrijven in de richting webdesign, reclame, ontwerp/vormgeving, multimedia en communicatie. Ook kun je werken bij een drukkerij of uitgeverij. Als grafisch vormgever ben je een specialist op het gebied van vormgeving. Je houdt je bezig met het vormgeven van media met stilstaand beeld en tekst. Dit kunnen posters, advertenties, tijdschriften, logo’s en folders zijn. Je beheert de opdrachten van A tot Z en houdt ondertussen ook contact met de opdrachtgever. Ook is het belangrijk dat je klantgericht kunt werken omdat je een opdracht uitvoert voor een opdrachtgever. Tijdens het ontwerpen van het werk gebruik je verschillende grafische software en (typo-)grafische technieken.

Wat zijn de vereisten om te kunnen werken als grafisch vormgever?

Er is zowel een mbo- als hbo-opleiding die je kunt volgen om grafisch vormgever te worden. De mbo-opleiding grafische vormgever is een opleiding op niveau 4 en kan dienen als vooropleiding voor de hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD). Om te kunnen werken als grafisch vormgever moet je uiteraard ook creatief zijn en visueel zijn ingesteld. Je moet je ideeën in de praktijk kunnen uitoefenen.  

Wat verdient een grafisch vormgever?

Een grafisch vormgever op mbo-niveau verdient rond de €1600-, per maand. Met een hbo-opleiding kan dit salaris oplopen tot ongeveer €3000-, per maand. 

Bekijk recent gesloten vacatures »

Ontvang de nieuwste vacatures voor deze zoekopdracht per mail

Afmelden kan op ieder moment.