Ga naar menu

Ik zit in de WW. Mag ik werken via een uitzendbureau?

Ja, je kan heel gemakkelijk werken tijdens je WW-periode. Zowel één of meerdere dagen per week. De inkomsten die je naast je uitkering verdient, worden door het UWV afgetrokken van je WW-maandloon. De rekenhulp van het UWV geeft je een indicatie van de hoogte van je WW-uitkering die je overhoudt wanneer je weer gaat werken.

Uitzendwerk melden tijdens WW-periode

Het is verplicht om het werk dat je verricht te melden via het wijzigings- en inkomstenformulier WW en bij je (e-)werkcoach. Je kan dit fomulier digitaal aanvragen de website van het UWV. Meld niet alleen je gewerkte uren en je loon, maar ook de vakantiedagen die je uitbetaald hebt gekregen.

Opbouw WW-rechten tijdens je werk via het uitzendbureau

Iedere week dat je werkt tijdens je WW-periode, bouw je weer WW-rechten op. Hier zitten wel voorwaarden aan: Om nieuw WW-recht op te bouwen dien je minimaal 26 weken te hebben gewerkt van de afgelopen 36 weken. Dit kan ook een dag per week zijn. De WW-premie wordt wel opgebouwd naar rato dat je hebt gewerkt per week.

Je oude WW-rechten blijven bestaan

Als je niet genoeg hebt gewerkt om nieuw WW-recht op te bouwen, dan val je terug op je ‘oude’ WW-rechten. Ook als je nieuw WW-recht hebt opgebouwd dan wordt je uitkering gebaseerd op je gemiddeld gewerkte uren en loon op basis van de afgelopen 14 maanden. Als je hebt gewerkt op basis van een lager uurloon dan waar de WW-uitkering op is gebaseerd, dan kun je terugvallen op de oude WW-rechten. Voor de exacte regels kun je contact opnemen met het UWV.


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus