Ga naar menu

Kan ik via een uitzendbureau een opleiding volgen?

Ja, via het uitzendbureau kun je in sommige gevallen een volledige opleiding volgen. Dit regelt het uitzendbureau in overeenstemming met jou en eventueel met de inlener. Van alle uitzendkrachten volgt ongeveer 13% een opleiding in het kader van hun uitzendbaan. 

Er zijn ook veel uitzendkrachten die - ook in fase A of 1 - een certificaat of aanvullende cursus volgen. Het is wel belangrijk dat je zelf hiervoor het initiatief neemt. Vraag daarom bij je uitzendbureau om een gesprek over jouw persoonlijke ontwikkeling. Het uitzendbureau zal dan samen met jou gaan kijken wat de mogelijkheden zijn voor scholing. De Stichting Ontwikkeling & Opleiding Flexbranche (STOOF) is de organisatie die de uitzendbranche hierbij ondersteunt. Je kan via jouw uitzendorganisatie bijvoorbeeld een ervaringscertificaat krijgen, een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen of een opleiding volgen.

BBL-trajecten

Jaarlijks worden er in de uitzendbranche 8000 BBL-trajecten afgerond. Studenten die een beroepsbegeleidende leerweg volgen, krijgen via het uitzendbureau een baan of stageplek aangeboden. Tevens zorgen deze gespecialiseerde uitzendbureaus voor begeleiding en doen alle administratieve handelingen. Kijk op www.lerenenwerken.nl voor een beroep en opleiding die bij jou past. Via Uitzendbureau.nl kun je solliciteren op diverse BBL en leerlingtrajecten.


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus