Ga naar menu

Solliciteren en social media

We weten het allemaal. Een goede eerste indruk is belangrijk als je gaat solliciteren. Maar heb je er ook over nagedacht dat je ook op internet een indruk van jezelf achterlaat? De meeste intercedenten en recruiters bekijken ook jouw Facebook of Twitter pagina tijdens de sollicitatieprocedure.  

Google jezelf

Zorg dat je weet welk beeld Google van jou geeft. Zoek jezelf daarom eens op in Google en bekijk ook welke afbeeldingen er van jou op internet staan. Berichten en afbeeldingen die niet positief bijdragen aan jouw imago kun je het beste verwijderen. 

Facebook

Je Facebookprofiel kun je eenvoudig afschermen via de ‘privacyinstellingen’. Zo is de inhoud van jouw pagina niet meer zichbaar voor onbekenden. Let er wel op dat je profielfoto en je ‘likes’ nog wel zichbaar zijn voor de buitenwereld. Zorg dus voor een professionele profielfoto en haal je like weg bij die fanpage over alcoholische versnaperingen.

Twitter

De meeste mensen hebben een openbaar profiel op Twitter, wat inhoudt dat iedereen je mag volgen en jouw tweets kan bekijken. Je kan Twitter inzetten om te solliciteren, maar zorg wel dat je oude tweets verwijderd die niet in je voordeel werken.

LinkedIn

LinkedIn is een netwerk waarmee je zakelijke relaties onderhoudt. Als je gaat solliciteren is een actueel en overzichtelijk profiel belangrijk. Zorg daarnaast voor een professionele foto. Het is niet gebruikelijk om je LinkedIn profiel af te schermen als je gaat solliciteren. Het is wel mogelijk om je connecties of profielwijzigingen af te schermen, zodat niemand ziet dat je jouw profiel aan het bijwerken bent.


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus