Ga naar menu

Persbericht: Cv opstellen groot struikelblok voor werkzoekende

Overloon, 6 maart 2013 - Het opstellen van een professioneel cv is een groot struikelblok voor werkzoekenden. Ruim 70% van de cv’s blijkt niet compleet. Dat stelt eigenaar Thijs Hofmans op basis van onderzoek naar 10.000 cv’s op zijn vacaturesite Uitzendbureau.nl. 

Incomplete cv’s

Het blijkt dat 72% van de cv’s die werkzoekenden meesturen met hun sollicitatie niet compleet zijn. Hofmans: “In veel gevallen beschrijft een werkzoekende een eerdere baan niet of nauwelijks. Een omschrijving van het takenpakket ontbreekt bijna altijd. Daarnaast benoemen werkzoekenden maar zelden de vaardigheden die ze bezitten, terwijl die wel relevant zijn. Dat maakt het moeilijker voor werkgevers om een sollicitant en diens arbeidsverleden te beoordelen.”

Een professioneel cv is belangrijk

Een cv is van wezenlijk belang tijdens een sollicitatie. Een werkgever beoordeelt een sollicitatie vaak aan de hand van de motivatie en het cv van een kandidaat. Een professioneel cv is voor een werkgever een teken dat de kandidaat gemotiveerd is, aldus Hofmans. Voor hem was dit het sein om werkzoekenden te helpen bij het maken van een cv. “De eerste reacties op deze gratis cv maker zijn positief”.

Zet vaardigheden op je cv

Voor werkzoekenden is het in de huidige arbeidsmarkt belangrijk dat zij anders kijken naar mogelijkheden voor werk. Er zijn voldoende kansen op de arbeidsmarkt, maar niet altijd in hun eigen vakgebied. Het ontdekken en benoemen van vaardigheden is een goed startpunt om over de grenzen van je vakgebied te kijken, aldus Hofmans.


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus