Ga naar menu

Overwerk en toeslagen

Overwerk

Overwerk zijn de uren die de uitzendkracht werkt die meer zijn dan de werkweek die gebruikelijk is in de branche van de werkgever of, wanneer de inlenersbeloning wordt toegepast, van de inlener.


Overwerk dient in beginsel betaald te worden in geld of in tijd. Er kunnen toeslagen gelden voor overwerkuren, maar dat hoeft niet.

"Sanne is een studente en zij heeft via Uitzendbureau.nl een uitzendbureau gevonden die werk voor haar heeft als orderpicker. In haar arbeidsovereenkomst met het uitzendbureau is de inlenersbeloning afgesproken. De werkweek is 40 uur per week en voor overwerk wordt 30% extra loon betaald. Sanne werkt in een week tijd 42 uur. Sanne heeft 2 uur overgewerkt en over die 2 uur krijgt ze 30% extra loon."

"Stein is ook student en hij is via hetzelfde uitzendbureau aan de slag gegaan bij dit bedrijf. Zijn arbeidsovereenkomst heeft dezelfde inhoud als die van Sanne. Stein spreekt af dat hij 32 uur per week werkt. Het is erg druk en in een week werkt hij 36 uur. Hoewel Stein wel meer heeft gewerkt en hij recht heeft op loon over 36 uur, krijgt hij geen overwerktoeslag. Werk is pas overwerk als het meer is dan 40 uur per week."

Toeslagen

Het uitzendbureau en de uitzendkracht kunnen afspreken dat de uitzendkracht toeslagen krijgt over onregelmatige werktijden. Het gaat daarbij om extra loon over uren gewerkt tussen bepaalde tijden en/of op bepaalde dagen. Denk dan bijvoorbeeld aan feestdagen of dagen in het weekend.


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus