Ga naar menu

Fase A

Je zit in fase A wanneer je minder dan 78 weken voor dezelfde uitzendorganisatie hebt gewerkt. Elke week waarin je werkt, telt mee voor de opbouw van fase A. Het aantal uur dat je daarbij werkt is niet van belang. Je mag in deze fase een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten achter elkaar krijgen. Het maakt daarbij niet uit voor hoeveel verschillende opdrachtgevers je werkt. Fase A van de ABU cao is vergelijkbaar met fase 1 en 2 van de NBBU cao.

Onderbreking werkzaamheden in fase A

Wanneer je 26 aaneengesloten weken niet hebt gewerkt of voor een ander uitzendbureau bent gaan werken, dan begint de telling van 78 gewerkte weken opnieuw. Bij een onderbreking tussen twee uitzendovereenkomsten van 25 weken of minder blijven jouw gewerkte weken staan. De uitzendonderneming telt na de onderbreking door vanaf waar je gebleven was, tenminste zolang je al die weken voor dezelfde uitzendonderneming hebt gewerkt.

Uitzendovereenkomst met uitzendbeding

Als je in fase A werkt, dan werk je op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding, tenzij je met de uitzendonderneming een overeenkomst voor bepaalde tijd hebt afgesloten. Dankzij dit uitzendbeding kun jij als uitzendkracht op elk moment aangeven dat je wil stoppen met werken. Je moet dit wel één werkdag voordat je stopt melden bij de uitzendonderneming. 


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus