Ga naar menu

Beloning

Beloning in fase A

De uitzendonderneming is verplicht om je vanaf de eerste dag van je dienstbetrekking uit te betalen volgens de in de onderneming van de inlener gangbare beloning. Dit wordt de inlenersbeloning genoemd. Deze inlenersbeloning moet verplicht worden toegepast, ongeacht de functie die je hebt uitgevoerd.

In fase A heb je recht op uitbetaling van de uren die je daadwerkelijk hebt gewerkt. Werk je niet? Dan heb je geen recht op loon. Ook wanneer er geen werk is, word je niet uitbetaald. Dit wordt de 'uitsluiting loondoorbetaling' genoemd. Het maakt hierbij niet uit of je werkt op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding of een detacheringsovereenkomst. 

Beloning in fase B en C

In zowel fase B als C is de inlenersbeloning van toepassing. Net als in fase A heb je recht op een salaris dat gangbaar is voor de onderneming van de inlener. 

Als uitzendkracht in fase B en C heb je niet alleen recht op loon over de uren die je hebt gewerkt, maar zolang je detacheringsovereenkomst loopt. Dus ook over de uren die je niet werkt, wanneer je bijvoorbeeld ziek bent of als de uitzendonderneming tijdelijk geen werk voor je heeft.

Daarnaast heb je als uitzendkracht in fase B of C recht op doorbetaling van je loon tijdens vakantie, kort verzuim, buitengewoon verlof en algemeen erkende feestdagen.

 

 


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus