Ga naar menu

Cao

Cao staat voor 'collectieve arbeidsovereenkomst'. Een cao is een verzameling afspraken die gelden voor groepen werkgevers en werknemers, waaronder ook de uitzendkrachten.

Onder welke cao val je?

Welke cao voor jou geldt staat vaak vermeld op de arbeidsovereenkomst die je hebt getekend. Als je niet weet welke cao op jouw arbeidsovereenkomst van toepassing is, kun je het beste contact opnemen met je uitzendbureau. De intercedenten zullen het je zo kunnen vertellen en een exemplaar van de voor jou geldende cao kun je bij het uitzendbureau ophalen.

ABU cao of anders?

In Nederland geldt één algemeen verbindend verklaarde cao voor de uitzendbranche: de ABU cao. Daarnaast hanteren ook veel uitzendbureaus de NBBU cao. Op hoofdlijnen zijn deze cao's hetzelfde. Jouw uitzendbureau kan vertellen met welke cao zij werken.

Het overgrote deel van de uitzendbureaus leeft de regels in de cao altijd na. Het is voor jou als uitzendkracht belangrijk dat een uitzendorganisatie betrouwbaar is. Je moet op tijd betaald worden en krijgen waar ze recht op hebt, waaronder scholing, pensioenopbouw en vakantiedagen. Heb je vragen over de inhoud en interpretatie van de cao of heb je het vermoeden dat het uitzendbureau waar je voor werkt, de cao niet correct naleeft? Neem dan contact op met SNCU.


Uitzendbureau.nl is de grootste vacaturesite voor uitzendwerk. Op zoek naar werk? Dit kun je doen:

Vind vacatures en solliciteer direct


Krijg werk aangeboden door uitzendbureaus