Blog Uitzendbureau.nl

40 veelgestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Een sollicitatiegesprek is spannend. Je weet van te voren niet welke vragen gesteld worden en hoe het gesprek gaat verlopen. Toch komen veel basisvragen voor in bijna elk sollicitatiegesprek. Bereid jezelf goed voor op je gesprek aan de hand van onderstaande veelgestelde vragen. Sollicitatievragen over jezelf Vertel eens iets over jezelf Wat zijn jouw... Lees verder »

Merel Sonnemans
19 april 2016

Kies mij!

5 tips voor een sterke motivatiebrief Yes, je hebt je droombaan gevonden! Nouja, beter gezegd... je hebt de vacature van je droombaan gevonden. Deze kans wil je grijpen, dus je zet alles op alles om op gesprek te mogen komen. Je cv en je motivatiebrief verzorgen de eerste indruk die je achterlaat bij een recruiter. Hoe maak je je motivatiebrief zo... Lees verder »

Merel Sonnemans
31 maart 2016

Het fasensysteem van de ABU en NBBU. Wat houdt het in?

Wanneer je via een uitzendbureau aan de slag gaat voor een bedrijf, hoort de uitzendovereenkomst die je sluit met het uitzendbureau te voldoen aan bepaalde CAO-normen. Een CAO is een collectieve arbeidsovereenkomst. Hierin staan afspraken over arbeidsvoorwaarden, gemaakt door vakbonden en werkgevers. Er bestaan twee grote CAO's voor uitzendkrachten: de... Lees verder »

Merel Sonnemans
8 maart 2016

Nieuws uit de uitzendbranche

Deze week heeft de Rabobank cijfers gepubliceerd over de uitzendbranche in Nederland in het Themabericht Kennis en Economisch Onderzoek van de Rabobank.. De hoofdpunten: Werkgelegenheid via de uitzendbranche Ten eerste zit de werkgelegenheid weer in de lift! De groei van afgelopen anderhalf jaar is voornamelijk terug te leiden naar een stijging van het... Lees verder »

Merel Sonnemans
17 februari 2016

De WW is gewijzigd. Ben jij al op de hoogte?

Zoals meestal is 1 januari de dag van de aftrap voor nieuwe wetgeving. Ook dit jaar wijzigt er weer een en ander, en een aantal wijzigingen hebben betrekking op de WW. Mocht je hiermee te maken krijgen in 2016, is het goed om op de hoogte te zijn van de nieuwe regels. WW wijzigingen per 1 januari De wijzigingen hebben vooral te maken met de opbouw en de... Lees verder »

Merel Sonnemans
13 januari 2016