Het meest gezochte uitzendwerk van 2015

Was jij in 2015 op zoek naar een baan? Dan moest je waarschijnlijk op boksen tegen aardig wat concurrentie. Nu 2015 ten einde is, kunnen we terugblikken op afgelopen jaar. Naar welk uitzendwerk werd in 2015 het meest gezocht?

De populairste zoektermen

In de zoektocht naar vacatures op Uitzendbureau.nl werden afgelopen jaar ruim 120.000 verschillende zoektermen gebruikt. Ondanks deze grote verscheidenheid zijn er een aantal zoekwoorden die eruit springen. Het meest werd gezocht op ‘administratief’, gevolgd door ‘productiemedewerker’ en ‘schoonmaak’.

  1. Administratief
  2. Productiemedewerker
  3. Schoonmaak
  4. Chauffeur
  5. Administratief medewerker
  6. Magazijnmedewerker
  7. Administratie
  8. Productie
  9. Secretaresse
  10. Logistiek

Populaire vakgebieden

De top 10 kan worden samengevat in vier vakgebieden: administratie, logistiek, productie en schoonmaak. De categorie voor administratief werk steekt in deze vergelijking met kop en schouders boven de overige drie uit.

alt

In totaal was 13% van alle zoekopdrachten gerelateerd aan de categorie administratie. Het zoekwoord ‘administratief’ staat op de eerste plek, maar ook ‘administratief medewerker’, ‘administratie’ en ‘secretaresse’ hebben een plek in de top 10 verdiend.

Naast een baan in de administratie was werk in de logistiek gewild. Chauffeur, magazijnmedewerker en logistiek waren veel voorkomende zoektermen. Deze logistieke functies worden op de voet gevolgd door werk in de productie en schoonmaak.

Staat jouw nieuwe baan ook op Uitzendbureau.nl?



Merel Sonnemans
4 januari 2016